De A-tijd

De A-tijd is een periode waarin de aspirant-leden elkaar en het dispuut beter leren kennen. Elk dispuut binnen KoKo heeft een A-tijd, maar niet elk dispuut vult die op dezelfde wijze in. Toch zijn er overeenkomsten. Solidariteit, creativiteit en het leren kennen van de leden van het dispuut zijn zaken die in elke A-tijd terug komen.

Gedurende de A-tijd zullen onze A-leden, die “Zaadjes” worden genoemd, een aantal opdrachten moeten uitvoeren waarin hun verschillende eigenschappen getest zullen worden en waarin moet blijken dat ze het lidmaatschap waardig zijn. Daarnaast is de A-tijd bedoeld om de heeren van Festglede beter te leren kennen.

Doordat A-leden samen een A-tijd lopen, krijgen ze een zeer hechte band met elkaar. Iets wat in de jaren daarna van grote waarde zal zijn. Daarnaast maken ze hetzelfde door als de leden van Festglede in de jaren daarvoor hebben doorgemaakt. Dit zorgt ervoor dat A-leden iets gemeenschappelijk hebben met de leden van Festglede waardoor ze na het volbrengen van hun A-tijd gelijk zijn aan elkaar. Festglede staat er om bekend dat het, ondanks de hechtheid van het dispuut, haar A-leden gemakkelijk opneemt in de groep.

Eerstejaars vragen zich vaak af of een A-tijd ten koste gaat van hun studieresultaten. Dit is zeker niet het geval. Het is waar dat de A-tijd een drukke periode is, maar met goed plannen is een A-tijd prima te combineren met welke studie dan ook. In sommige gevallen blijkt de A-tijd zelfs te leiden tot betere studieresultaten! Festglede redeneert vanuit het principe dat het halen van studiepunten een net zo belangrijk onderdeel is van A-tijd als het naar behoren uitvoeren van de opdrachten. Er wordt door het A-team daarom ook ten alle tijden rekening gehouden met de studies. Wekelijks wordt geƫvalueerd hoe zwaar de A-tijd is voor de Zaadjes en wat er de komende week op het programma staat; zowel wat betreft de A-tijd opdrachten als de studie.

Leave a Reply