Wijze woorden

Door de Voorzitter

De afgelopen tijd heb je veel keuzes moeten maken. Wat ga ik studeren? Waar ga ik studeren? Ga ik bij een vereniging en wil ik bij een jaarclub en/of een commissie? Nu sta je weer voor een keuze, misschien wel de belangrijkste van allemaal: Wil ik bij een dispuut of niet?
Er wordt vaak gesproken over studiepunten en levenspunten. Studiepunten kunnen we je niet geven, levenspunten des te meer. Kom dus kennismaken met ons en ontdek de meerwaarde die een dispuut als Festglede jou kan bieden.

“Wat we zijn weten we, maar we weten niet wat we kunnen zijn.”  – William Shakespeare
Sil Kiers
Voorzitter der A.H.D. Festglede

Voorwoord Hannibal

Waarde feut,

Uiteraard zijn alle leden van Festglede zeer betrokken bij de A-tijd, maar de A-leden zullen toch vooral met het A-team te maken krijgen. Het A-team heeft tot taak de A-tijd te coördineren en de A-leden te begeleiden tot volwaardig Festglede-lid. Tijdens de A-tijd zijn zij het eerste aanspreekpunt van de A-leden. Er dient naar ons, de heren van het A-team, geluisterd te worden, maar wij staan ook voor je klaar als je ergens mee zit. Mocht je op dit moment met vragen zitten over de a-tijd spreek me dan gerust aan bij de bar. Tot ziens bij onze kenningsmakingsactiviteiten.

‘”Winnaars doen wat verliezers niet willen doen.”

Sybren Wakkerman
Hannibal

Wijze woorden Hannibal

Binnen een studentenvereniging zoals KoKo kun je als lid alle kanten op. Het is bijna vanzelfsprekend dat je een jaarclub vormt en ook in een commissie gaan is vaak geen probleem. Over een dispuut daarentegen wordt vaak lang getwijfeld. Toch is dit geheel onterecht. Een dispuut is op de lange termijn juist een basis van waaruit je aan de rest van het verenigingsleven deel kunt nemen. Echter, niet alleen voor het verenigingsleven is een dispuut van groot belang ook voor je hele studententijd. Binnen een dispuut zul je namelijk waarschijnlijk een aantal van je beste vrienden vinden met wie je samen je studententijd doorloopt. Uit het verleden is gebleken dat dispuutleden een zeer voorname bedrage leveren aan de SV. Zo zorgen dispuutleden voor een hoge baromzet, nemen ze actief deel aan vele verschillende activiteiten en blijven ze gedurende hun hele studententijd gebonden aan KoKo. Het belangrijkste is echter dat de disputen elk een uniek stukje KoKo zijn en dat dient ook in de toekomst zo te blijven! Daarom hoopt het Dagelijks Bestuur dat ook dit jaar weer veel eerstejaars voor een dispuut willen gaan.

Zelf heb ik gekozen voor Festglede. Wat mij zo aansprak in dat dispuut was de relaxte manier waarop de leden met elkaar, maar ook met de eerstejaars, omgingen. Gewoon samen een pilsje drinken, een spelletje spelen en lekker blaten aan de bar. Met deze groep zag ik het voor de rest van mijn studententijd wel zitten. Festglede biedt mij de mogelijkheid om mezelf op een aantal gebieden verder te ontwikkelen, leuke dispuutavonden en bovenal een gave vriendengroep. Ik heb dan ook geen seconde spijt gehad van de keuze die ik destijds gemaakt heb.

Ik hoop dat jij ook de goede keuze maakt…….

Sybren Wakkerman
Hannibal

Leave a Reply